Çiftçilerin Sıcak Havada Hasat Mesaisi Devam Ediyor

Çiftçilerin Sıcak Havada Hasat Mesaisi Devam Ediyor

Çiftçilerin Sıcak Havada  Hasat Mesaisi Devam Ediyor
Bu içerik 157 kez okundu.
Advert

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden Kurtalan'da, çiftçilerin sıcak havada buğday tarlalarındaki hasat mesaisi sürüyor.

Kurtalan Merkez Ve köylerin de, büyük emeklerle ektikleri arpa Mercimek  ve buğdayların biçilecek duruma gelmesiyle tarlalarda yoğun hasat yapıyor.

Çiftçiler, buğday tarlalarını biçtikten sonra, hayvancılıkta yem olarak kullanılan samanları bağlayarak tarlaya bırakıyor.

Güneş altında kuruyan balyaları daha sonra traktörlere yükleyen çiftçiler, evlerine taşıdıkları mahsullerle hem kendilerinin hem de hayvanlarının kışlık ihtiyaçlarını hazırlıyor.
Sıcak havada gün boyu tarlada çalışan çiftçiler, hasat yaparken biçerdöver, traktör kullanarak iş yüklerini azaltmaya çalışıyor.

Çiftçiler, köylerde hasat mevsiminin başlamasıyla tarlalarda mesai yaptıklarını söyledi.

Hava sıcaklığına aldırış etmeden çalıştıklarını ifade eden Kurtalan'lı Çiftçiler, "Tarımcılık yapmak zorundayız çünkü geçimimiz toprak.

 Bu toprak olmazsa hayvancılık da yapamayız. Hayvancılık da olmazsa geçim kaynaklarımız kapanıyor.

 Köyde yaşıyorsanız tarla ekmek, biçmek, hayvan beslemek zorundasınız." diye konuştular.
Kurtalanlı Çiftçiler, tahılları evlerine taşıyarak ambarlara doldurmaya başladıklarını belirtti.

Çiftçilerden Şükrü Nas;  hasadın en sıcak dönemlere geldiğini, bu nedenle güçlükle çalıştıklarını dile getirdi.
Geçimlerini çiftçilikle sağladıklarını anlatan Nas, "Bunun için 35 değil, 45 derecede de olsa çalışmak zorundayız. 
Eve getirdiğimiz samanı, samanlığa elle aktarıyoruz. 
Güneşte kuruyup nemi gittikten sonra üzerini çadırlarla kapatıp kışa hazır hale getiriyoruz." dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX