Bugün iftarda ne yesek? İşte bugünün iftar menüsü!

Bugün iftarda ne yesek? İşte bugünün iftar menüsü!

Bugün iftarda ne yesek? İşte bugünün iftar menüsü!
Bu içerik 140 kez okundu.
Advert

DÖVME ÇORBASI

MALZEMELER

2 çorba kaşığı dövme buğday
2 çorba kaşığı nohut
1 adet kuzu incik
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber, nane

HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE

Malzemeler:
1 kg köftelik bulgur
1 paket (500 gr irmik)
3.5- 4  bardak su (ıslatmak için)
3 yumurta
3 tatlı kaşığı tuz
1 kg orta yağlı kıyma
5-6 tane orta boy kuru soğan 
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1.5- 2 çay kaşığı karabiber
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı yeşil kuru reyhan
Kimyon
Köfte baharı
Tuz

Yapılışı:
Kıyma ve tereyağı tavaya alınır. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Kıymanın üzerine eklenir, kısık ateşte kavrulur. Salça ilave edilir. Tuz ve baharatlar eklenir, karıştırılır.  Doğranmış maydanoz eklenir ocaktan alınır, soğutulur... Köftelik bulgur, irmik ve tuz tepside ıslatılarak 15 dakika kadar bekletilir. Yumurta eklenip iyice yoğrulur. Yoğrulurken kurudukça elle hafif su serpilir. Köfte hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopartıp şekil verilir (kolay gelsin :)) Şekil verilirken yapışmaması için eli hafif ıslatmak gerekir. Kaynar tuzlu suda hazırlanan köfteler haşlanır (haşlarken harlı ateşte kaynaması beklenir, dağılmaması için ocak fazla kısılmaz) Tereyağı eritilir, süzülerek servis tabağına alınan köftelerin üzerine gezdirilir.  Sıcak servis yapılır...

 

CACIK

MALZEMELER

3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
¼ demet dereotu

CEVİZLİ TARTÖLET

Malzemeler:
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un

Cevizli dolgu için:
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 yumurta

Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir araya getirilip yoğrulur. Cevizli dolgu malzemeleri karıştırma kabında elle iyice çırpılır. Yoğrulan hamurdan küçük birer parça alınarak yağlanmış tartölet kalıplarına elle yayılır. İçine cevizli harçtan doldurulur. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirilir. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX