DÖVME ÇORBASI
MALZEMELER
2 çorba kaşığı dövme buğday
2 çorba kaşığı nohut
1 adet kuzu incik
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber, nane
HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE
Malzemeler:
1 kg köftelik bulgur
1 paket (500 gr irmik)
3.5- 4 bardak su (ıslatmak için)
3 yumurta
3 tatlı kaşığı tuz
1 kg orta yağlı kıyma
5-6 tane orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1.5- 2 çay kaşığı karabiber
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı yeşil kuru reyhan
Kimyon
Köfte baharı
Tuz
Yapılışı:
Kıyma ve tereyağı tavaya alınır. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Kıymanın üzerine eklenir, kısık ateşte kavrulur. Salça ilave edilir. Tuz ve baharatlar eklenir, karıştırılır. Doğranmış maydanoz eklenir ocaktan alınır, soğutulur... Köftelik bulgur, irmik ve tuz tepside ıslatılarak 15 dakika kadar bekletilir. Yumurta eklenip iyice yoğrulur. Yoğrulurken kurudukça elle hafif su serpilir. Köfte hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopartıp şekil verilir (kolay gelsin :)) Şekil verilirken yapışmaması için eli hafif ıslatmak gerekir. Kaynar tuzlu suda hazırlanan köfteler haşlanır (haşlarken harlı ateşte kaynaması beklenir, dağılmaması için ocak fazla kısılmaz) Tereyağı eritilir, süzülerek servis tabağına alınan köftelerin üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır...
CACIK
MALZEMELER
3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
¼ demet dereotu
CEVİZLİ TARTÖLET
Malzemeler:
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Cevizli dolgu için:
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 yumurta
Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir araya getirilip yoğrulur. Cevizli dolgu malzemeleri karıştırma kabında elle iyice çırpılır. Yoğrulan hamurdan küçük birer parça alınarak yağlanmış tartölet kalıplarına elle yayılır. İçine cevizli harçtan doldurulur. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.